[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 268-277 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی عملکرد کارگروه‌های تخصصی سلامت و امنیت غذایی استانی در ایران
وحید یزدی‌فیض‌آبادی، علی‌اکبر حقدوست، عاطفه نوری، مصطفی شکوهی، علیرضا اولیایی‌منش، مریم اسماعیلی، شیرین بنکدار، محمدحسین مهرالحسنی*
مرکز تحقیقات مدیریت ارایه خدمات سلامت، پژوهشکده آینده‌پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بزرگراه هفت باغ، کرمان، ایران. ، mhmhealth@kmu.ac.ir
چکیده:   (5188 مشاهده)

  مقدمه: سلامت، موضوعی بین‌بخشی و متأثر از عوامل اجتماعی- اقتصادی می‌باشد. کارگروه‌های سلامت و امنیت غذایی، یک مرجع عالی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی مداخلات بین‌بخشی سلامت در استان‌ها هستند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی عملکرد این کارگروه‌ها در کشور انجام گرفت.

  روش کار: در این مطالعه توصیفی، نظرات نمایندگان معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، پیرامون ساختار و کارکرد کارگروه و همچنین محتوای جلسات آن (نیمه دوم 90 تا نیمه اول 91) بر اساس خوداظهاری ارزیابی گردید. برای این منظور، از پرسشنامه پژوهشگر-‌ساخت متشکل از سؤالات باز و بسته استفاده شد. داده‌های کمی وارد Excel شد و با استفاده از آماره‌های توصیفی و داده‌های کیفی از طریق تحلیل محتوایی ساده تحلیل گردید. ملاک قضاوت برای تحلیل، آیین‌نامه ابلاغی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تعیین گردید.

  یافته‌ها: تواتر و نظم در جلسات، حضور و مشارکت اعضا، مدیریت جلسات، ارتباطات کارگروه و توجه به معیار عدالت و مؤلفه‌های اجتماعی سلامت در تصمیم‌گیری‌ها هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله دارد و نیمی از دانشگاه‌ها از عملکرد پایینی برخوردار بودند. ارزیابی محتوایی نشان داد تنها بخش محدودی از موضوعات به مداخلات با رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پرداخته است.

  نتیجه‌گیری: کارگروه‌های سلامت و امنیت غذایی استان، ظرفیتی بالقوه برای تقویت همکاری بین‌بخشی با رویکرد عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت محسوب می‌شوند. لذا انتظار می‌رود که سیاست‌گذاران ملی و محلی، مداخلات مقتضی برای استانداردسازی عملکرد این کارگروه‌ها به ویژه با تأکید بر توانمندی اعضا و زبان مشترک، ایجاد سازوکار مناسب برای تصمیم‌گیری و اجرای مصوبات، و توجه به معیار عدالت و رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت بکار گیرند.

 

واژه‌های کلیدی: ارزیابی عملکرد، کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان، ساختار، محتوا، ایران
متن کامل [XPS 499 kb]   (1214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdi Feyzabadi V, Haghdoost AA, Noori A, Shokoohi M, OlyaeeManesh AR, Esmaili M, et al . Performance Assessment of Provincial Health and Food Security Workgroups in Iran . Hakim Health Sys Res . 2015; 17 (4) :268-277
URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-1395-fa.html

یزدی‌فیض‌آبادی وحید، حقدوست علی‌اکبر، نوری عاطفه، شکوهی مصطفی، اولیایی‌منش علیرضا، اسماعیلی مریم، و همکاران.. ارزیابی عملکرد کارگروه‌های تخصصی سلامت و امنیت غذایی استانی در ایران. مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1393; 17 (4) :268-277

URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-1395-fa.html



دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهش حکیم Hakim Research Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3789