[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1388 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 32-37 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف روغن ماهی در ترکیب با رژیم کم کالری بر میزان کاهش وزن زنان چاق
مسعوده خلیلی، حلیمه کریمی، دکتر بنفشه گلستان ، لیلا جانانی، مریم مظاهریون
، bgolestan@tums.ac.ir
چکیده:   (15903 مشاهده)

مقدمه: امروزه چاقی به عنوان یکی از مشکلات مهم عصر حاضر مطرح است و متخصصان در زمینه‌های مختلف می‌کوشند تا بتوانند به روش‌های جدیدی در درمان آن دست یابند. استفاده از مکمل‌ها در کنار رژیم‌های معمول کاهش وزن یکی از راه‌کارهای مورد توجه می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مکمل روغن ماهی در ترکیب با رژیم کم کالری بر میزان کاهش وزن زنان چاق، صورت گرفته است.

روش کار: در یک کار آزمایی بالینی، 40 زن چاق سالم (30 BMI> ) و غیر یائسه 45 -18 ساله از میان زنان مراجعه کننده به کلینیک تغذیه طی سال‌های 85 -1384 به صورت تصادفی در دو گروه: رژیم کم کالری و رژیم کم کالری به همراه مکمل روغن ماهی قرار گرفتند و پس از 8 هفته تغییرات وزن آنها در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های به دست آمده توسط آزمون‌های t مستقل و t زوجی و آزمون تجزیه وتحلیل شدند.

یافته‌ها: تجزیه و تحلیل نهایی بر روی 32 نفر، 15 نفر در گروه مداخله و 17 نفر در گروه شاهد انجام گرفت. افراد در دو گروه مورد مطالعه از نظر سن، نمایه توده بدنی، تحصیلات، وضعیت تاهل و اشتغال اختلاف معنی‌داری نداشتند. میانگین کاهش وزن در گروه شاهد در پایان مداخله 16/2 ±33/4 کیلوگرم و در گروه مداخله 62/1 ±73/3 کیلوگرم بود که این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار نبود (404/0 p= ).

نتیجه‌گیری: اگرچه مصرف 3 گرم روغن ماهی در روز در ترکیب با رژیم کم کالری به مدت 8 هفته تأثیر مضاعفی نسبت به مصرف رژیم کم کالری به تنهایی بر میزان کاهش وزن نشان نداد با این‌حال میزان تمایل به ادامه برنامه کاهش وزن تا رسیدن به وزن مطلوب در پایان مطالعه در گروه شاهد 47% و در گروه مداخله 87% بوده است که می تواند بیانگر اثرات مثبت روانی مصرف روغن ماهی در تداوم برنامه کاهش وزن باشد.

 

واژه‌های کلیدی: رژیم کاهش وزن، روغن ماهی، چاقی .
متن کامل [PDF 245 kb]   (3147 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Dietary Fish oil in Combination with Low-Calorie Diet on Weight Loss in Obese Women . Hakim Health Sys Res . 2009; 12 (2) :32-37
URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-509-fa.html

مسعوده خلیلی ، حلیمه کریمی ، دکتر بنفشه گلستان ، لیلا جانانی ، مریم مظاهریون . تأثیر مصرف روغن ماهی در ترکیب با رژیم کم کالری بر میزان کاهش وزن زنان چاق. مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1388; 12 (2) :32-37

URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-509-fa.html



دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهش حکیم Hakim Research Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3835