[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1390 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 10-15 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین‌های (B1, B2, G1, G2) غلات عرضه شده در فروشگاه‌های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال 1389
آیدین ماهتابی، منصور بیات، سید ابراهیم حسینی، مهدی امین‌افشار، حمیدرضا توکلی
، dr_mansour_bayat@yahoo.com
چکیده:   (18394 مشاهده)

  مقدمه: قارچ‌‌ها قادر به ایجاد آلودگی در اندام‌های زنده و مرده گیاهان و جانوران می‌باشند. به همین علت امکان آلوده شدن محصولات کشاورزی در مزرعه وجود دارد . آفلاتوکسین‌ها، مایکوتوکسین‌هایی هستند که عمدتاً به وسیله چندین گونه از قارچ‌های آسپرژیلوس شامل فلاووس، پارازیتیکوس، نومیوس، اریزئوس، اریزه‌آ و پنی‌سیلیوم پابرکولوم و اکراتوکسین توسط آسپرژیلوس اکراسئوس تولید می‌شوند. در تحقیق حاضر میزان نفوذ سموم آفلاتوکسین و اکراتوکسین به غلات صبحانه موجود در فروشگاه‌های شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

  روش کار: تعداد 18 نمونه به طور تصادفی انتخاب شدند و پس از یکنواخت کردن، در 3 مرحله استخراج، تخلیص و تعیین مقدار سموم مورد بررسی قرار گرفتند. سپس تشخیص با دتکتور فلورسانس 333 = meλ و 460 = xeλ و 1000 Gain = و 16 Attn = و تعیین مقدار از طریق مقایسه سطح زیر منحنی تک تک نمونه‌ها و استاندارد‌ها با احتساب ضریب رقت انجام شد.

  یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که در هیچ یک از نمونه‌های مورد آزمایش اکراتوکسین A یافت نشد و مقدار آن در همه نمونه‌ها 0/0 بود. آفلاتوکسین B1 و B2 در برخی از نمونه‌ها یافت شد. اما در همه آنها زیر حد استاندارد ایران، اروپا و امریکا بود. مقدار آفلاتوکسین‌های G1 و G2 در کلیه نمونه‌ها 0/0 بود.

  نتیجه‌گیری: با توجه به حضور قارچ‌های مولد آفلاتوکسین و عوامل کنترل‌کننده این قارچ‌ها در محل تولید، همبستگی مثبتی بین کاهش جمعیت قارچ‌های مولد آفلاتوکسین و عوامل کنترل کننده با کاهش میزان آفلاتوکسین دیده شد. از پتانسیل عوامل کنترل کننده می‌توان برای جلوگیری از آلودگی غلات به آفلاتوکسین به خوبی استفاده نمود.

 

واژه‌های کلیدی: اکراتوکسین، آفلاتوکسین، HPLC، غلات صبحانه، شهر تهران
متن کامل [PDF 559 kb]   (4190 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۰/۳/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahtabani A, Bayat M, Hosseini SE, Aminafshar M, Tavakoli H. Assessment of Ochratoxin A and Aflatoxin B1, B2, G1, G2 Rates in Breakfast Grains of Supermarkets in Tehran Using HPLC Method in 2010 . Hakim Health Sys Res . 2011; 14 (1) :10-15
URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-775-fa.html

آیدین ماهتابی ، منصور بیات ، سید ابراهیم حسینی ، مهدی امین‌افشار ، حمیدرضا توکلی . ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین‌های (B1, B2, G1, G2) غلات عرضه شده در فروشگاه‌های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال 1389. مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1390; 14 (1) :10-15

URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-775-fa.html



دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهش حکیم Hakim Research Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3939