[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 219-225 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در پنیر پاستوریزه شده دو کارخانه تولید کننده فرآورده‌های لبنی در شهر تهران با روش الایزا
دکتر حمیدرضا توکلی، دکتر مجید ریاضی‌پور* ، دکتر حسن رفعتی، سیمین نقوی، حسین رستمی، دکتر مژگان سقازاده
تهران، خیابان ملاصدرا، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...(عج)، مرکز تحقیقات کاربرد درمانی توکسین‌های میکروبی. تلفن: 09123845823 ، mriazipour@yahoo.com
چکیده:   (17741 مشاهده)

  مقدمه: آفلاتوکسین M1 یکی از شایع‌ترین سموم قارچی است که غالباً در فرآورده‌های شیری یافت می‌گردد و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در پنیر پاستوریزه عرضه شده توسط دو کارخانه تولیدکننده فرآورده‌های لبنی در شهر تهران می‌باشد.

  روش کـار: در این مطالعه مقطعی، 100 نمونه پنیر پاستوریزه تولید شده توسط دو کارخانه مختلف در دو فصل تابستان و زمستان به طور تصادفی انتخاب و با استفاده از روش ELISA از نظر آلودگی به آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‌های آماری t-test و Man- withiney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته‌ها: AFM1 در 62% از نمونه‌های مورد آزمایش یافت شد و متوسط مقدار آفلاتوکسین ng/kg (90/51 ±) 39/53 تعیین گردید. تنها 6 نمونه (3/9% موارد مثبت) دارای آلودگی بیش از حد مجاز استاندارد ایران ( ng/kg 200) بودند. میانگین AFM1 در نمونه‌های جمع‌آوری شده در تابستان به طور معنا‌داری (03/0 p < ) کمتر از نمونه‌های جمع‌آوری شده در زمستان بود.

  نتیجه‌گیری: درصد قابل توجهی از پنیرهای تولیدشده توسط کارخانجات مختلف در ایران دارای آلودگی به آفلاتوکسین M1 هستند که می‌تواند سلامت عموم جامعه را تهدید نماید. کنترل و نظارت بیشتر بر خوراک دام و شرکت‌های تولیدکننده این محصولات می‌تواند در کاهش میزان آلودگی فرآورده‌های شیری به این مایکوتوکسین مؤثر باشد.

 

واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین M1، پنیر پاستوریزه، فرآورده‌های لبنی، ELISA
متن کامل [PDF 177 kb]   (1987 دریافت)    

دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli HR, Riazipour M, Naghavi S, Rostami H, Saghazadeh M. Aflatoxin M1 Contamination of Pasteurized Cheese Produced by Two Dairy Factories in Tehran, Assessed by ELISA Technique . Hakim Health Sys Res . 2011; 13 (4) :219-225
URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-726-fa.html

دکتر حمیدرضا توکلی ، دکتر مجید ریاضی‌پور ، دکتر حسن رفعتی ، سیمین نقوی ، حسین رستمی ، دکتر مژگان سقازاده . بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در پنیر پاستوریزه شده دو کارخانه تولید کننده فرآورده‌های لبنی در شهر تهران با روش الایزا. مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1389; 13 (4) :219-225

URL: http://hakim.hbi.ir/article-1-726-fa.html



دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه پژوهش حکیم Hakim Research Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 3727